Toscamuffins med hjortronsylt
Skitgott helt enkelt, men kanske lite fantasilöst dock till jul eller hur?
Därför tänkte jag dela med mig av ett recept som Pernilla Wahlgren visade i sitt program "Pernillas jul" för några dagar sedan i tv.
Och vad är mer juligt än just hjortron? Nej, precis.. Inget alls :)
Tid: 40 min
Muffins
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g smör, smält
Fyllning
1.5 dl hjortronsylt
Toscasmet
50 g smör, smält
0.75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
50 g mandelspån
Gör så här
1. Muffins
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Vispa ner det smälta, något avsvalnade smöret.
4. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
5. Fyll muffinsformar till ungefär 1/3 med smet.
6. Grädda mitt i ugnen i 11-12 minuter.
7. Toscasmet
Rör under tiden ihop toscasmeten. Lägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrull.
8. Låt smälta under omrörning och rör till en jämn smet.
9. Rör ner mandelspån, låt koka upp och sjud i ett par minuter.
10. Ta ut muffinsen ur ugnen när de är lite mer än halvfärdiga.
11. Klicka på ca en tesked sylt på varje muffins och klicka sedan på en klick toscasmet över sylten.
12. Ställ in kakorna och grädda dem i ytterligare 6-7 minuter, eller till ytan har fått en fin gyllenbrun färg.
Färdigt att svulla! :)