Saftigt bröd
4 bröd (stora limpor)
Tid: ca 2 timmar + vilotid
Det här receptet är supersmarrigt och jättesmart att frysa in för framtida behov! Räcker länge och smakar helt gudomligt; sött, men ändå sådär härligt mustigt som ett riktigt nybakat surdegsbröd ska vara ;)
2 liter filmjölk
4 tsk bikabonat
5 dl mörk sirap
14 dl vetemjöl
8 dl grahamsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
4 tsk salt
4 dl solroskärnor
5 dl linfrön
Gärna lite torkade aprikoser, lingon, valnötter eller annat som är gott att ha i bröd.
Blanda filmjölken med bikarbonaten och sirapen. Rör ner övriga ingredienser. Fördela den lösa degen i fyra väl smorda bakformar. Ställ in i 175 greder varm ugn och grädda i ca 1½ timme. Pröva med sticka. Låt brödet vila under handduk i 5 timmar innan det skärs upp.
Tid: ca 2 timmar + vilotid
Det här receptet är supersmarrigt och jättesmart att frysa in för framtida behov! Räcker länge och smakar helt gudomligt; sött, men ändå sådär härligt mustigt som ett riktigt nybakat surdegsbröd ska vara ;)
2 liter filmjölk
4 tsk bikabonat
5 dl mörk sirap
14 dl vetemjöl
8 dl grahamsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
4 tsk salt
4 dl solroskärnor
5 dl linfrön
Gärna lite torkade aprikoser, lingon, valnötter eller annat som är gott att ha i bröd.
Blanda filmjölken med bikarbonaten och sirapen. Rör ner övriga ingredienser. Fördela den lösa degen i fyra väl smorda bakformar. Ställ in i 175 greder varm ugn och grädda i ca 1½ timme. Pröva med sticka. Låt brödet vila under handduk i 5 timmar innan det skärs upp.
Kommentarer
Trackback