Spansk omelett
Enkel och smidigt recpet på en variant av den välkända omeletten. Tar bara några minuter att röra ihop till lunch eller att ta med sig på utflykten, den går lika bra att äta kall som varm!
Tid: ca 25 min
Antal: 2-3 portioner
Ingridienser:
1 stor lök
1 stor paprika
2 kokta mellanstora potatisar
2 tsk solrosolja
4 ägg
salt och peppar
30 g smör
Gör så här:
Skala löken och hacka den fint. Skär potatisarna i skivor. Skär pepparen i halvor och ta bort fröna. Strimla paprikan. Värm oljan i en stekpanna. Stek lök och paprika, tills de är mjuka. Tillsätt potatisarna och stek dem i 2minuter. Vispa äggem i en skål. Rör i lök, paprika och potatis. Krydda med salt och peppar. Smält nu smöret i en stekpanna. Häll blandingen i pannan. Stek på låg värme i ca 10 min. Klart!! Servera gärna med några färska tomatskivor ovanpå.
FETTT BRA!! det vattnas i munnen på mig redan!! dreäeäeäeggel