Stekt strömmning
Stekt strömming med potatismos är en av mina favoriträtter. Hur gott som helst. Och blir det någon strömming över är det perfekt till att ha på knäckebröds mackan.
4 portioner
Tid: 30 min
Pris: 45 kr
Du behöver:
600 gram strömmingsfilé (ca 30 kr, 15 kr per 300 gram)
2 dl mjölk
Vetemjöl och/eller ströbröd
1 kilo potatis
Morötter (15 kr/kg)
Börja med att skala potatisen och sätt på dem på plattan, dela gärna på dem innan så att de är i ungefär samma storlek allihopa, så blir de färdigkokat samtidigt. Mosa sedan potatisen tillsammans med en liten skvätt mjölk och salt och peppar.
Ta sen en sax och klipp av ryggfenan på strömmingen (inte nödvändigt egentligen, men jag föredrar att man gör det). Salta och peppra sen strömmingen och dopa lätt i mjölet. Vill man ha lite knaprigare, tjockare panering kan man doppa i ströbröd istället. Stek sedan strömmingen på båda sidor i smör i cirka en minut.
Riv tillsist morätterna och kläm lite citron över.
Klart. Smaklig måltid!
/Ulrika