Kyckling och spenat lasagne
Portioner: 4-5st eller en veckas matlåda
Tid: ca 1h
Ingredienser
Gör så här:
Tid: ca 1h
Ingredienser
4 kyckling filéer
400g frusen hackad spenat
1 gul lök
5dl grädde
2dl vitt vin
Ett paket lasagneplattor
Kryddor
1 msk mjölk
1 msk mjöl
Riven ost
Gör så här:
- Skär kycklingen i smala strimlor, krydda med salt och peppar och kanske något starkt. Stek i stekpanna och ställ åt sidan.
- Hacka löken och fräs i en panna, tillsätt spenaten och stek tills allt vatten är borta. Ställ även detta åt sidan
- Blanda nu vin och grädde och låt koka upp. Blanda sedan mjölet i kall mjölk och använd det till att reda såsen. Tjocknar inte såsen kan det behövas mer redning.
- Nu ska du lägga lasagnen. Varva sås, kyckling, spenat och lasagneplattor i en ugnssäker form och toppa med riven ost.
- Sätt in i ugnen på 225g i 20min(färska lasagne, 45min om plattorna är torra)
Kommentarer
Postat av: Kristina
Jag lagade den här till mig o pappi ikväll, hade lite vitlök i med när jag stekte löken och kryddade kycklingen med lite cayenpeppar. Smakade MYCKET gott! Enda problemet med min lasagne var att jag gjorde bara 3 tjocka lager, så den såg inte riktigt ut som en lasagne på tallriken, skulle haft flera och tunnare lager så hade den vart perfa!
PussoKram
Trackback