Lax med potatis och dillsås
Superenkelt men känns lite lyxigare än den vanliga vardagsmaten.
Tid: ca.20 min
Pris: 36 kr /person
Antal: 2port.
Ingridienser:
2 bitar fryst lax (63 kr)
4 potatisar (ca 10 kr)
salt och peppar
Sås:
3 dl gräddfil
3 msk finhackad gräslök
Gör så här:
Skala potatisen och börja koka. Under tiden förberedder du laxen genom att lägga upp bitarna i en ugnsfastform. Krydda med salt och peppar. Ställ in ugnen på 225 grader och sätt in laxen i ungefär 12 min.
Såsen:
Blanda gräddfilen med gräslöken och ställ in i kylen ett litet tag, t.ex. medan laxen och potatisen är inne i ugnen/kastrullen.
Servera laxen med potatis och sås vid sidan om. Gör även en grönsallad om du känner för det.
Kommentarer
Trackback