Ris creole
Hittade det här receptet på recept.nu Tyckte det såg och lät jättegott ut. Värt att prova!
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Pris: 55 kr (ca 10 kr/portion)
Du behöver:
1 gul lök
2 paprikor, hackade (15 kr)
2 dl ris
Curry och cayenn
1 tärning hönsbuljong
4 ½ dl vatten
Salt och peppar
1 grillad kyckling (40 kr)
Gör såhär:
Fräs lök, ris och curry i olja, tills riset är blankt. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen, koka tills riset är färdigt.
Skär kycklingen i fina bitar och blanda ner i riset tillsammans med paprikan. Hetta upp i 5 minuter. Smaka av med kryddorna. Servera varmt.
/ Ulrika
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Pris: 55 kr (ca 10 kr/portion)
Du behöver:
1 gul lök
2 paprikor, hackade (15 kr)
2 dl ris
Curry och cayenn
1 tärning hönsbuljong
4 ½ dl vatten
Salt och peppar
1 grillad kyckling (40 kr)
Gör såhär:
Fräs lök, ris och curry i olja, tills riset är blankt. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen, koka tills riset är färdigt.
Skär kycklingen i fina bitar och blanda ner i riset tillsammans med paprikan. Hetta upp i 5 minuter. Smaka av med kryddorna. Servera varmt.
/ Ulrika
Kommentarer
Trackback