Raggmunk
Raggmunk var en av min mormors stora paradrätter. Men att göra raggmunk går mkt fortare och är lättare än vad man tror.
Portioner: 1st
Tid: 20min
Pris: 0kr om du har vårt basskafferi
Ingredienser:
3 potatisar
1 ägg
1 dl mjöl
1dl mjölk
1 krm salt
Gör såhär:
Portioner: 1st
Tid: 20min
Pris: 0kr om du har vårt basskafferi
Ingredienser:
3 potatisar
1 ägg
1 dl mjöl
1dl mjölk
1 krm salt
Gör såhär:
- Blanda först ihop ägg, mjöl, mjölk och salt.
- Riv potatisen på den grova sidan på ett rivjärn.
- Använd hälften av smeten du har och blanda ner med den rivna potatisen.
- Stek små raggmunkar med smör i en medelvarm stekpanna.
- Servera med lingonsylt och alternativt stekt fläsk
/Sophie
Kommentarer
Trackback