Knäck

Som det stod i förra inlägget så börjar julen närma sig och det är dags för lite julrecept. Knäck är då både jätte gott och jätte enkelt.

Till cirka 70 knäck
Tid: 15 minuter (i micro), 30 minuter (på spisen)

Pris: 23 kr

Du behöver:
2 dl grädde
2 dl sirap (ca 18 kr)
2 dl strösocker
ca 50 gram mandlar (ca 5 kr, 20 kr för 200 gram)

Gör såhär:
1. Blanda ihop grädden, sirapen och strösockret i en kastrull.
2. Koka sedan på medel värme i cirka 20-30 minuter. Testa regelbundet med hjälp av kulprovet om kolan är färdig. Kulprovet gör du med hjälp av ett glas med kallt vatten. Doppa en tesked med knäck i vattnet, om du sedan kan forma knäcken till en kula har den kokat färdigt.
3. Blanda sedan i den hackade mandeln i knäcken, och häll upp i knäckformar. Ta hjälp av två teskedar för att få i knäcken i formarna. Tänk på att det måste gå ganska fort, knäcken stelnar annars och det blir då svårt att få den i formarna.
4. Ställ ut och låt svalna.
Klart!

Tips!
Man kan också göra knäcken i micron, då sätter du på högsta effekt i högst 10 minuter, testa med kulprovet för att se när den är klar här med. Tänk bara på att ha en skål med höga kanter då knäcken lätt bubblar över annars.

/ Ulrika

Kommentarer
Postat av: Kristina

Hallå!

Jag har ett förslag till eran blogg!

Man kan ju sätta katergorier i sidan på bloggarna, ni borde ha kategorier,typ: Vegetariskt, fisk O skaldjur, kött, efterrätter och bakverk, osv osv. För att man lätt ska kunna hitta ett recept på vad man är sugen på, istället för att hålla på o bläddra hära.. :)

2009-12-15 @ 21:32:33
Postat av: Kristina igen...

Och ett tips till på knäcken!

Brickan eller vad man nu ställer upp knäck-formarna på, om man tar lite hushållspapper med olja på och smörjer brickan med, innan man ställer formarna, så välter dom inte o håller på lika lätt, iaf. :)

2009-12-15 @ 22:50:13
Postat av: Ulrika

Hej Kristina! Kul att du läser vår blogg. Vi har redan delat in i olika kategorier, vi har dock inte fått ordning på designen än så det är inte så tydligt. Vi har heller inte fått ordning så alla delar in i kategorier, men det kommer!



Tack för tipset om knäcken!

2009-12-16 @ 19:18:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0