Pyttipanna

Pyttipanna är perfekt mat när man har lite rester som man inte vet vad man ska göra av.



Tid: 15-20 minuter
Pris: Beror på om man har nåt kött hemma, men cirka 30 kr/person, om du köper kött.

Du behöver:

Kött (korv, kyckling, fläsk, nöt)
Potatis
Gul lök
(Svamp, rotfrukter, morötter)
Ägg
Skivade rödbetor

Gör såhär:

Skala och hacka löken. Fräs tillsammans med tärnad potatis. Det gör ingenting om potatisen redan är kokad (om den blivit över från en annan middag).
Tärna sedan det kött du har, och stek tillsammans med det andra.
Salta och peppra sedan ordentligt.
Stek sedan ägg och servera med pyttipannan och skivade rödbetor.

Jag skriver inte hur mycket av allt ni behöver, eftersom det beror lite på vad du har, men vanligtvis ska det vara mer potatis än kött, men gör som ni vill!
Har man kan man även ha i morötter och andra rotfrukter i, eller svamp. Rotfrukterna har du då i samtidigt som potatisen.

/Ulrika

Kommentarer
Postat av: Anonym

MER SOPPOR!

här är en jättegod och enkel morotsoppa exempelvis:

4 morötter

2 gula lökar

2 tomater

2 msk smör

5 dl grönsaksbuljong

4 dl mjölk

salt, oregano, paprikapulver



1. Skala och hacka morötter, tomater och lök.

2. Fräs morötter och lök i smör i en gryta. Sen i med tomater, salt och kryddor och häll på buljongen. Låt koka ca 15 min.

3. Mixa grönsakskoket, späd med mjölken och låt sen koka någon minut till.



Om man vill kan man riva lite ost och ha över.

Bästa med denna är att den kostar typ 5 spänn. och juste, det blir drygt en liter soppa, ca 4 port.

2010-02-17 @ 16:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0