Rårakor med jordärtskocka

Recept.nu levererar som alltid och dessa godingar är inget undantag. Både enkla att tillaga och gudomligt goda! Servera gärna med lingonsylt eller stekt bacon, alternativt kaviar, gräddfil eller gräslök..


Portioner: 2

Tid: 25 min

Pris: ca 60 kr

Du behöver:

1 st liten lök

700 g jordärtskockor, skrubbade

2 stora ägg

1 dl mjöl

1 msk lönnsirap

1,5 tsk salt

1 nypa cayenne

0,5 dl vegetabilisk olja

1 msk smör

 

Gör så här

1. Skala och hacka löken och riv jordärtskockorna grovt, lägg i en skål. Vispa upp äggen och blanda ner dem i skålen. Rör ned mjölet och tillsätt lönnsirap. Krydda med salt och cayenne.

2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Forma och stek rårakorna på låg- eller medelvärme gyllenbruna cirka 5 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat med en kökshandduk så att de får rinna av. Servera varma.

//Kim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0