Spaghetti med räkor, vitlök och tomat

Går jätte enkelt och snabbt att laga ihop. Vill man ha en vegetarisk variant, går det jättebra att byta ut räkorna mot till exempel mozzarella.

Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Pris: 65 kr (ca 12 kr/portion)





Du behöver:

400 g spaghetti
4 st vitlöksklyftor
5 msk olja
1 röd chili (5 kr)
12 st körsbärstomater (10 kr)
400 g skalade räkor (50 kr)
salt och peppar
1 ciron

Gör såhär:
Koka spaghettin. Skala, hacka och fräs vitlöken i oljan tills den blir mjuk.
Kärna ur chilin, hacka och fräs tillsammans med vitlöken i ytterliggare en minut. Lägg i tomaterna, och koka ihop tills hälften av vätskan försvunnit.
Vänd ner pastan i stekpannan och låt de bli varmt. Vänd sedan ner spenaten och räkorna, låt räkorna dock bara bli varma, kokar du dem för länge blir dom sega.
Smaka av med salt och peppar, pressa över lite citron. Servera.
/Ulrika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0