Klassiska scones

Alla har vi någon gång ätit scones, om inte är det på tiden. Det roliga med scones är att man kan variera sig något så otroligt. Man kan servera dom som engelsmännen med grädde och sylt, eller äta det till frukost med ost och marmelad. Eller varför inte blanda i några oliver och fetaost eller kanske lite nötter och servera som matbröd till middagen. Låt fantasin flöda! Här är iaf grundreceptet på scones. 



antal: 4 pers. 
tid: ca. 20 min.
pris: ca. 50 kr om man inte har några basvaror.

Ingridienser:
3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt

Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda därefter ner det i mjölet. Använd fingrarna för att finfördela smöret tills det blir en grynig massa. Blanda nu ner mjölken och rör om tills det blir en jämn deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Kommentarer
Postat av: Ulrika

alla ingredienser igår dock i vårt basskafferi (som ni kan se högst upp på sidan) så man kan egentligen säga att det inte är några ytterligare kostnader förutom de alls. Alltså typ gratis!

2010-01-20 @ 21:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0