Tacopaj

Tacopaj går mycket fortare än man tror att laga, och är dessutom jättegott. Äter man inte upp allt, kan man dela den i portionsstora påsar och lägga i kylen eller frysen!

Tid: 30 minuter
Portioner: 4
Pris: ca 150 kr

Du behöver:
2 dl vetemjöl
100 gram smör
400 gram köttfärs (ca 70 kr)
1 påse tacokrydda till köttfärsen (ca 15 kr)
jalapenos (ca 20 kr för en burk)
2 dl creme fraiche paprika och chili (ca 10 kr)
3 tomater (ca 10 kr)
Ost
Taco sås (ca 15 kr)

Pajdeg:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt lite vatten, och knåda tills degen känns bra. Låt degen vila en liten stund. Tryck sedan ut den i en smord pajform, förgrädda i cirka 10 minuter.

Fyllning:

Bryn köttfärsen, när den är nästan klar tillsätter du kryddmixen och lite vatten. Låt sjuda tills vattent dunstat bort. Tillsätt jalapenos. Lägg köttfärsen i pajskalet, bred creme fraichen över. Lägg sedan skivade tomater på och täck slutligen pajen med ost.

Grädda pajen i 10-15 minuter, eller tills osten smält och fått färg. Ät tillsammans med taco såsen.
Klart!
/Ulrika



Kommentarer
Postat av: vickie

visste att det var du som skrivit det här receptet :)

2010-01-18 @ 20:01:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0